Henk Nichting heeft een klassieke piano opleiding gevolgd aan het Rotterdams Conservatorium bij Istvan Hajdu, Ludmilla Baslavskaja en Michael Davidson. Al tijdens deze klassieke studie hield hij zich bezig met improvisatie en begeleiding van klassiek ballet en moderne dans. Ook na zijn studie is hij deze verschillende kanten van zijn muzikale persoonlijkheid blijven ontwikkelen.
Hij vormde jarenlang een vast quatre-mains duo met pianiste (en levenspartner) Renée Smeding en is 35 jaar als muzikaal begeleider verbonden geweest aan de Rotterdamse Dansacademie (onderdeel van het huidige CODARTS). Hij was, en is, nog regelmatig te gast bij diverse dansgezelschappen en instituten (o.a.. het NDT, DDDDD, Scapino), hij schreef muziek voor verschillende moderne choreografieën en is nog steeds geregeld aktief als pianist in workshops voor dansers. Daarnaast heeft hij een lespraktijk en musiceert hij geregeld in kamermuziekverband. Hij heeft jarenlang vele talentvolle kinderen (op viool en cello) begeleid bij het Hellendaal Instituut te Rotterdam.


Renée Smeding studeerde piano aan het Rotterdams Conservatorium bij Ljuba Edlina en Michael Davidson. Tijdens haar studie ontwikkelde zij een liefde voor kamermuziek en begeleiden. Zij speelde dan ook kamermuziek in uiteenlopende bezettingen en begeleidde solisten (strijkers en zangers) en koren. Al meer dan 30 jaar geeft zij pianoles aan kinderen en volwassenen. Op het Hellendaal Instituut voor getalenteerde kinderen, geliëerd aan CODARTS te Rotterdam, gaf zij meer dan 10 jaar pianoles en was repertoire-coach voor de strijkers. Met veel plezier gaf zij meerdere masterclasses op het gebied van het piano-vierhandigspel.

Als duo namen zij een CD op met muziek van Brahms en Rachmaninov. Deze werd door pers en publiek lovend ontvangen.

Wie zijn wij