Beginners:


Alle lessen zijn individueel.
Lessen van een half uur zijn voor de beginnende leerling meer dan voldoende. Na een half uur zakt de concentratie al snel weg en neem je toch niet veel meer op.
Elke les komen dingen aan bod als improvisatie, techniek, (hand)houding, noten lezen, ritme en samenspel. Muzikaliteit en speelplezier staan altijd voorop.
Dit alles wordt aangepast aan de leeftijd en ontwikkeling van het kind.
Sommige kinderen zijn nog niet toe aan noten lezen en improviseren graag en veel. Andere kinderen willen liever meteen met een boek beginnen.

Lesmethode

Wij werken met verschillende methodes, afhankelijk van de persoonlijkheid en ontwikkeling van het kind. Een keuze wordt gemaakt uit de lesmethodes van Hal Leonard, Alfred's, Bastien en Michael AƤron.Gevorderden:


Het repertoire gaat natuurlijk in onderling overleg, waarbij de leerling uiteraard de grootste vinger in de pap heeft. Popliedjes, filmmuziek of blues zijn net zo leuk en leerzaam als bijvoorbeeld een mooi stuk van Mozart of Beethoven.
Het allerleukst is om met zoveel mogelijk stijlen in aanraking te komen en daarbij bevordert het je smaakontwikkeling.
Voor leerlingen met de ambitie om naar het conservatorium te gaan volgen we een strakker programma, omdat voor toelating nu eenmaal strikte eisen gelden.
Tijdens de lessen wordt zowel aan de muzikaliteit als aan de techniek gewerkt. Een belangrijk doel is ook om steeds zelfstandiger een stuk aan te kunnen pakken. Leerlingen die met anderen willen samenspelen helpen we met veel plezier, want dat is een hele kunst apart. Quatre-mains spelen doen we het liefst ook elke les.
Naarmate je verder komt, worden de stukken vaak langer. Soms is er dan de behoefte aan meer tijd tijdens de les. Lessen van 45 of 60 minuten zijn dan natuurlijk altijd mogelijk.

Voor gevorderde volwassenen is eens per 2 of 3 weken les natuurlijk ook mogelijk.

Ook zo nu en dan een losse les behoort tot de mogelijkheden.Volwassenen:


Denk niet dat je te oud bent om te leren, wat een onzin.
Beginnende volwassenen zijn van harte welkom.

Over de lessen