Wie zijn wij

 

Henk Nichting heeft een klassieke piano-opleiding gevolgd aan het Rotterdams Conservatorium bij Istvan Hajdu, Ludmilla Baslavskaja en Michael Davidson. Al tijdens deze klassieke studie hield hij zich bezig met improvisatie en begeleiding van klassiek ballet en moderne dans. Ook na zijn studie is hij deze verschillende kanten van zijn muzikale persoonlijkheid blijven ontwikkelen.

Hij vormt een vast quatre-mains duo met pianiste (en levenspartner) Renée Smeding en is sinds 1983 als muzikaal begeleider verbonden aan de Rotterdamse Dansacademie (onderdeel van het huidige CODARTS). Hij is regelmatig te gast bij diverse dansgezelschappen en instituten (o.a. het Nederlands Dans Theater), hij schreef muziek voor verschillende moderne choreografieën en wordt regelmatig gevraagd als pianist in workshops voor dansers. Daarnaast heeft hij een lespraktijk en is hij als docent en begeleider verbonden aan het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut.

Renée Smeding studeerde piano aan het Rotterdams Conservatorium bij Ljuba Edlina en Michael Davidson. Tijdens haar studie ontwikkelde zij een liefde voor kamermuziek en begeleiden. Zij speelt dan ook kamermuziek in uiteenlopende bezettingen en begeleidt solisten (strijkers en zangers) en koren. Al meer dan 30 jaar geeft zij pianoles aan kinderen en volwassenen. Op het Hellendaal Instituut voor getalenteerde kinderen, geliëerd aan CODARTS te Rotterdam, geeft zij pianoles en is repertoire-coach voor de strijkers. Met veel plezier gaf zij meerdere masterclasses op het gebied van het piano-vierhandigspel.

Als duo namen zij een CD op met muziek van Brahms en Rachmaninov. Deze werd door pers en publiek lovend ontvangen.